Alimentació és salut.

Cada vegada hi ha més persones que són conscients que l’alimentació és la base d’una bona salut i que, quan aquesta alimentació es complementa amb l’activitat física, la combinació ens aporta grans millores a la nostra salut. Alimentar-se no és res més que proporcionar els nutrients adequats a les cèl·lules i als nostres bacteris intestinals. Les primeres són responsables del funcionament correcte de tot el cos i demanen nutrients de la màxima qualitat per poder fer bé totes les seves tasques.

Un exemple molt ràpid: uns greixos de bona qualitat (àcids grassos, en aquest cas) permeten que les membranes cel·lulars siguin flexibles i això garanteix que els nutrients que necessiten puguin penetrar-les bé per poder obtenir l’energia que els cal (glucosa, per exemple). Per tant, saber triar bé els greixos de la nostra dieta condiciona totalment la nostra salut: uns greixos de mala qualitat faran membranes més rígides i la cèl·lula no podrà rendir al 100%.

Pel que fa als bacteris, ara ja sabem que de l’equilibri de la microbiota intestinal en depenen moltes qüestions relacionades amb la salut, com el bon estat del sistema immunològic (les defenses) o la producció de determinades vitamines (com la K). El que mengem, sobretot la qualitat del que mengem, millora l’equilibri o l’empitjora, amb les corresponents conseqüències sobre la salut.